sun
mon
tue
wed
thu
fri
sat
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 

Tartu - Veinikursus - (Kodu) Veini valmistamine/Eesti veinide degustatsioon ja hindamine

Veinikursus

10 May
KOHT: Veinimaailm Wine Lounge, Arhitekti 36 , Tartu

Veinikursus - (Kodu) Veini valmistamine/Eesti veinide degustatsioon ja hindamine

Veinikursus - (Kodu) Veini valmistamine/Eesti veinide degustatsioon ja hindamine

Eestis valmistatakse väga erinevaid värskelt pressitud mahlast kääritatud jooke: viinamarjaveini, puuvilja- ja marjaveini ning siidreid. Tootja võib mahla kääritamise teha täiesti looduslikul ja loomulikul moel või jooki manipuleerida kõikvõimalike lisanditega. Hea lõhnade ja maitsete tundja tajub ära nii mahlale liigselt lisatud vee, kui võimalikud maitseained. Milline peab olema hea eesti veini lõhn ja maitse? Kust läheb hea maitse piir? Kas kvaliteedihüpe mida kõik ootame, on saabumas või siiski mitte?
Degustatsioonil on veinid ja siidrid toorme päritolu järgi jagatud omaette kategooriatesse ja hindamine toimub nende gruppide kaupa, kokkuvõttena koostatakse ühine punktitabel. Tule ja anna oma hinnang eesti ametlikele ja katsejärgus jookidele!
Võrdlev degustatsioon.
Kestab 2,5 tundi 
Hind ühele - 45€ Hind kahele - 75€

Kestab 2,5 tundi

Hind ühele - 45€
Osta kursus SIIT

Hind kahele - 75€
Osta kursus SIIT

Peale ostu tuleb kursusele eraldi registreerida SIIN

Kursus (KODU)VEINI VALMISTAMINE Veini valmistamise oskus on kasulik mitmes mõttes: aitab väärindada ja säilitada kõike seda kasulikku mida pakub puuviljade ja marjade mitmekülgne sisu; samuti varustab meid tootega mille mõõdukas alkoholisisaldus ja mahlane maitsetekstuur on sobilik väga paljude roogade kõrvale - ole vaid hea meister, tee valmis ja sobita see õige roa juurde. Nii suurt ja laia maitsete mitmekülgsust suudab pakkuda vaid vein. Kvaliteetse (kodu)veini sisu saab alguse toorme kvaliteedist; suhkrud, värv, happed on tähtis osa mis tuleb veinisse kaasa mahlast. Teine pool veinist kujundatakse tehases, veinikojas ning sealsed tööetapid võivad algsest toormest teha nii hea, kui kahjuks vahel halva asja. Kursuse teemad: toorme ja mahla eeltöötlemine, kääritamine, maitse kujundamine, korrigeerimine, lisandid, puhas vein, veini muutused ajas. Võrdlev degustatsioon. Kestab 2,5 tundi

TARTU - Põnev veinide maailm 2 osa Prantsusmaa-Bordeaux

Veinikursus

18 May
19:00 - 21:00
Tartu - Veinimaailm, Arhitekti 36 (VEINIMAAILMA - LOUNGE)

Põnev veinide maailm 2 osa Bordeaux

Põnev veinide maailm 2 osa Bordeaux

Esimene jätkukursus pöörab tähelepanu Prantsusmaa kõige tähtsamale veinipiirkonnale ja selgitab, miks Bordeaux veinidest on saanud globaalsed kuulsused. Koolituse jooksul räägime täpsemalt sealsetest veinistiilidest, tootmise tehnoloogilistest omapäradest ja detailidest mis mõjutavad veini saamist. Veel teeme lihtsalt selgeks selle piirkonna keerulisena näiva kvaliteediklassifikatsiooni. Lisaks võtame teemaks kliima, millest saab alguse veini aastakäikude erinevus, sest head ja halvad aastad mõjutavad hiljem veini käekäiku ja vanust. Võrdlev degustatsioon. .

Võrdlev degustatsioon.

Kestab 2,5 tundi

Hind ühele - 45€
Osta kursus SIIT

Hind kahele - 75€
Osta kursus SIIT

Peale ostu tuleb kursusele eraldi registreerida SIIN

TALLINN - Vahuvein ja Šampanja

Veinikursus

26 May
KOHT: TALLINN - L'Ermitage konverentsiruum Toompuiestee 19 🏛 ALGUS KELL 18:00

Vahuvein ja Šampanja

Vahuvein ja Šampanja

Õigetesse vahuveinide saadakse uhke mullilisus läbi loomuliku käärimise. Samas on ka tooteid milles balloonigaas. Koolituse jooksul võrdleme neid. Teemade hulgas räägime veel piirkondlikest viinamarjasortidest ja tehnoloogilistest omapäradest vahuveini tootmisel.
Võrdlev degustatsioon.

Kestab 2,5 tundi

Hind ühele - 45€
Osta kursus SIIT

Hind kahele - 75€
Osta kursus SIIT

Peale ostu tuleb kursusele eraldi registreerida SIIN

TALLINN - Veinikursus, Põnev Veinide Maailm (1 osa)

Veinikursus

03 Jun
18:00 - 20:00
TALLINN - Koht Hotell L'Ermitage konverentsiruum, Toompuiestee 19 Tallinn. Algus kell 18:00

Põnev veinide maailm

Põnev veinide maailm

Nii töötuba, kui akadeemiline koolitus üheskoos, on mõeldud teadmiste täiendamiseks või harivaks meelelahutuseks igas vanuses veinisõpradele. Kursus pakub sissejuhatava ülevaate teemadest mis aitab veini hindaval inimesel paremini orienteeruda selles mitmekülgses maailmas ja olla võrdne vestluspartner toote valimisel, hindamisel, kirjeldamisel.

Kursusel õpitakse veini õiglaselt hindama, võrreldakse tähtsamaid veinipiirkondi, tutvustatakse erinevaid veini valmistamise tehnoloogilisi nüansse ja räägitakse kvaliteedist. Võrdleval degustatsioonil otsime üles veinide head ja vead.

Sobib osalemiseks noortest veinisõpradest kuni seenioriteni. Üheaegselt nii kaasatöötamiseks, kui soovijatele mugavaks kuulamiseks. 

Kestab 2,5 tundi

Hind ühele - 45€
Osta kursus SIIT

Hind kahele - 75€
Osta kursus SIIT

Peale ostu tuleb kursusele eraldi registreerida SIIN

 

TALLINN - VISKI-MAAILM, lugu joogist mis igal kontinendil justkui sama, aga ikka erinev

Viski kursus

08 Jun
KOHT: TALLINN - L'Ermitage konverentsiruum Toompuiestee 19 🏛 ALGUS KELL 18:00

VISKI-MAAILM, lugu joogist mis igal kontinendil justkui sama, aga ikka erinev

VISKI-MAAILM, lugu joogist mis igal kontinendil justkui sama, aga ikka erinev

Šotlaste kange joogi lembus on mõistetav: külm, ookeanituuline talveilm võib kohati olla raskemini talutav kui eesti talv; teisalt praktilise probleemi lahendamine vilja ärakasutamise näol. Korrektsesse seadus- ja kvaliteediraamistikku panduna on Šotimaal kujundatud jook mille juurde on kaasatud head tavad ja korralik imidž. Ameerika viskide lugu algab salajookide peidulooga või pigem nende nähtavale toomisega; Jaapani viski alguslugu on veel uuem. Koolitusel räägime viski tootmispiirkondadest ja kvaliteedi erisusest. Võrdlev degustatsioon.

Kestab 2 tundi

Hind ühele - 45€
Osta kursus SIIT

Hind kahele - 75€
Osta kursus SIIT

Peale ostu tuleb kursusele eraldi registreerida SIIN

 

TARTU veinikursus - PÕNEV VEINIDE MAAILM 3. osa Itaalia tähtsamad veinipiirkonnad

Veinikursus

10 Jun
19:00 - 21:30
Koht: Arhitekti 36, Veinimaailma LOUNGE Tartu. Algus kell 19:00. 🍷🏡

Põnev veinide maailm 3 osa ITAALIA tähtsamad veinipiirkonnad

Põnev veinide maailm 3 osa ITAALIA tähtsamad veinipiirkonnad

Itaalia on veinide iseloomu mõttes kõikide võimaluste maa, itaallased on maailmale andnud omapärased veinivalmistamise tehnoloogiad nagu viinamarjade kuivatamine või vahapitseri alla suletuna käärivad dessertveinid. Riigi veinipiirkonnad erinevad oluliselt üksteisest ja toodavad nii mitmekesise iseloomuga veine, et nende tundmaõppimiseks kulub isegi kogenud veinisõbral aastaid. Itaalias on endale tähelepanu tõmmanud palju kuulsaid tootjaid ja samas on rahvusvaheliselt hinnatud veinide kõrval olemas väiketegijaid, kelle ainsaks kvaliteedikriteeriumiks on puhas, hea maitse. Koolitusel räägime tähtsamate piirkondade viinamarjasortidest ja tehnoloogilistest omapäradest. Võrdlev degustatsioon.  

Kestab 2,5 tundi

Hind ühele - 45€
Osta kursus SIIT

Hind kahele - 75€
Osta kursus SIIT

Peale ostu tuleb kursusele registreerida SIIN

 


 NB! KUI SA EI LEIA OMA KURSUST KALENDRIST SIIS KIRJUTA MEILE This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. JA ME ANNAME TEILE TEADA MILLAL KURSUS ON PLANEERITUD.