Hübriidviinamarjasortidest valmistatud veinide vastuolulised maitseomadused

Vein on väga vana jook mida on hinnatud meeldivate maitseomaduste poolest.

Veini lõhna ja maitset on pika ajaloo jooksul kujundatud nii, et selles ei oleks maitsemeeltele ebameeldivaid omadusi.

Vein koosneb sadadest keemilisistest komponentidest mis mõjutavad inimese meelelistes organites asuvaid retseptored.

Meelte retseptorites vastuvõetud signaal saadetakse närvirakkude kaudu ajju kus tekib psühhofüüsiline vastus, reaktsoon mis ütleb kas tegu on hea või halva asjaga.

Veind koos teiste toiduainetega on olnud sajandeid keemikute lemmik uurimisobjektid.

Näiteks, juba 18. sajandil leiti üles sidrun-, õun-, piim- ja viinahape.

Vein on eriline toode oma keemilise koostise poolest: sest koosneb väga paljudest osadest mille teke ja kujunemine on eriliselt pikk ja komplitseeritud protsess, alates kasvukoha oludest kuni veini laagerdamiseni keldris. Seepärast on osa veini koostisest tänaseni uurimata, eriti Hübriidviinamarjasortidest valmistatud veinide koostis.

 

Loe lisaks allatõmmates PDF fail siit